Tuesday, December 20, 2011

Budak~budak



Budak ni yang biase kita kenal, serorang yang nakal,degil, tak dengar cakap, aktif, minat @ obsess pada permainan.Maksud budak ni sebenarnya seseorang yang berumur 6 tahun ke bawah, eh yeke? Maybe kot. Betul lah ni. Setiap orang pernah mengalami zaman kebudak~budakan dan ada diantara meraka masih membawa sifat mereka sehingga ke hari dewasa mereka.Tak sedar diri agaknye. Orang macam ni jarang ade perempuan minat.

Sepanjang pengalaman gua terhadap wanita mereka lebih gemar lelaki yang berusia atau matang, diamana lelaki matang boleh membawa mereka atau membimbing daripada lelaki yang bersifat kebudak~budakkan .Contoh nya seperti.

Ini semua rekaan semata~mata tiada kaitan dengan hidup atau mati:- jeng3.
Situasi 1

Lelaki : you ade tengok cerita naruto?best gila .i xpernah miss kot
Wanita: i xminat cerita cmtuh, adik i pun dah pandai layan cerita lain  selain kartun.Oh cerita kartun tak pernah miss. Msg dgn I terlampau banyak kali miss nye

Situasi 2

Lelaki : Haha, perangai you macam doraemon, kelakar gilaa
Wanita: doraemon ==”?
Lelaki: tengok tuh, sebijik muka you mcm doraemon
Wanita: Enough. Bye

Perangai kebudak~budakkan tak semuanya teruk ade yang best

Situasi 3

Wanita: adik , jgn nages rimas la akak nak pujuk
Adik: uwekkkk L
Lelaki : alololo adik jangan nages jom kita tengok Hagemaru sama~sama. Kelakar kot
             (mcm akak kau)
Wanita: seb baik adik i dah diam. TQSM you J

Haa.. Nampak tak. Ak main taram je nih. Tak kaji pun . semua berdasarkan akal gua je.
Sebenarnya aku, buat entry ni sebab nak coverline maluuu. Bukak lappy kat KL sentrel tapi xde Wireless.. Ngeh3. Action sikit. La~la~La.

~Sekian~            

Friday, December 9, 2011

terkunci di luar bilik

Salam.

sedang gua membelek-belek twitter gua, tibe-tibe ada kawan gua update pasal bilik. Dengan serta merta gua teringat masa gua terkunci diluar bilik. Korang nak taw ape yang berlaku. bace bawah ni. Cekidaut.

BACE SAMPAI HABIS TAU!!
_____________________________________________________________________________

Pagi yang indah, ditemani bunyi burung yang bersiulan , angin yang bertiup sepoi-sepoi bahase, lalu gua mencapai bakul mandian dimana dalam bakul tu ade shampoo,sabun segala bagai. Dengan gembira gua pergi mandi. Gua  berkonsert di dalam kamar mandi , gua tak ingat berapa lame.

Dalam keasyikkan gua mandi, hujan pun turun tanpa disedari gua sendiri. Setelah hampir sejam dalam kamar mandi, selesai je  , gua terus capai kain tuala  sambil mengeringkan rambut yang masih basah, ketika itu gua sedar hujan.

Degan bertuala gua keluar dari bilik air dengan  senyuman mesra sambil nyanyi  "Memang tak ada lelaki secomel aku tapi yang lebih comel banyak".bluerkk.. mesti korang nak muntah. HAHA. gua dah sediakan timba utk korang, la~la~La

Sampai depan pintu bilik atau kamar bagi sape yang tak tahu , lalu gua memulas tonggol pintu bilik. Gua mendapati pintu itu terkunci tanpa ku sedari. ohmaigosh. Dalam senyuman terusan bertukar panik sebab roomate gua tak de masa tu. Takkan nak bertuala seharian. Nak pergi jumpa guard hujan, kalau pecah pintu kene bayar . Gua pergi menjengah ampaian, tiade satu helai baju pun di situ.

Keadaan semakin panik, lalu gua belek~belek bakul gua. Gua terpandang  jeng, jeng
ini dia  pencuci muka Garnier for men.

Lalu gua terus mencungkil~cungkil. selepas 5minit kemudian gua berhasil bukak pintu bilik gua. Terima kasih Garnier. Disebalik mencuci muka ia boleh digunakan untuk membantu membuka pintu bilik gua.

~sekian~

Wednesday, December 7, 2011

Wordless Wednesday 2



Dj-Tiesto dtg malaysia 10/12. Pffft. Nak pergiii

Saturday, December 3, 2011

!~Guard Bodoh~!

Sedang dalam perjalanan ke Subang USJ(rumah kakak gua) untuk ambil barang keperluannya . Dalam kereta memang happening la. Gua bawa gitar, lalu sepanjang perjalanan kita menyanyi terpekik, terlolong, dan macam~macam lagi lah.

Lepas beberapa jam, masing~masing terbongkang @ tidur . Letih sangat agaknye, tambah~tambah gua, dari semalam tak tidur.

AWAS!! ayat di bawah mungkin mengandungi bahasa yang tidak sesuai untuk kanak~kanak di bawah umur. :P

Bila sampai je kat rumah kakak gua, ayah gua parking la dekat dalam Kondo Impian Meridian. Masuk~masuk terus park dekat visitor park. Masa tu, guard keling jaga memang macam cilaka la. Haa, mula lah gua nak memaki. Orang datang jauh~jauh dia kasi 20min nak kemas. Memang bodo lah. Dia ingat besar sangat gaji dia. 

(ini lah guard kepada siapa yang tak taw :|)


Lalu, kteorang buat tak taw je pada guard tuh. Semua naik nak tengok suasana rumah kakak gua. Dia baru je pindah kat Subang USJ ni. Dulu dia tinggal dekat Damansara. Bila naik je rumah terus kakak gua kemas semua barang keperluan dia sebab dia nak praktikal hari Isnin minggu depan. Kemas punya kemas punya kemas, 1 jam dah . Semua turun dengan muka tak bersalah, sekali tengok kene clamp

Vavi betol guard ni, saje nak main~main ke hape.Ayah gua dah berapi je masa tuh, Gua dan kakak pergi jumpe la paria tuh. Dah geram dah ni. Macam nak letop je muka dia. Dah jumpe buat muka tak bersalah pulak dia. Dia suruh bayar denda Rm50 . Gua dan kakak malas nak banyak bunyi kite orang bayar tapi mintak segala no IC, Nama penuh. Nak buat report.

Orang macam tu kita kene ajar, cilaka gila vavi.

Cerita ni gua pendekkan sikit, kalau panjang~panjang letih korang nak bace.

untuk guard:- kita jumpa dekat court.La~La~la

~Sekian~

Friday, December 2, 2011

takde tajuk

sedang seronok gua tengok MLM( Maharaja Lawak Mega) tibe~tibe gua terfikir nak update blog gua. Kalo tak update sehari , berhabuk la blog ni. dah la traffik dah slow, spe je nak singgah kat blog gua yang tak seberapa ni kan?.

nak update pasal ape ye?hehe

Haa. gua dah tukar nama kat facebook. La~la~la. Mesti ramai orang hangin dengan entry gua semata~mata pasal  tukar name kat FB. Tapi gua peduli hape, blog gua .Blog ni macam diari gua lah lebih kurang.

Dulu, masa first buat acc FB nama gua Muaz Lee, then, masuk unisel tukar Muaz Leeteuk coz masa tengah hot layan kpop.HAHA. sekarang layan lagi but slow sikit. yela busy sikit. :P.

Ade jugak orang perasan gua tukar nama. So, gua hargainya. Gua ingat dah xde yang peduli kat gua dalam FB tuh.La~la~la~la.

So, itu je gua nak share hari ni.

~sekian ~

Thursday, December 1, 2011

Careless

entry ni gua tujukan khas untuk adik gua. Peace ^__^.

tengah sedap gua melantak roti canai kat dapur sorang~sorang, family gua balik dari membeli~belah barang dapur .Selepas dyeorang masuk je rumah terus angkat barang menuju ke dapur. Lalu mereka ternampak gua yang seperti manusia yang lapar gilaa, yela dah 2 hari tak makan nasi, mcm ni lah jadinya.Habis segala barang makanan kat dapur gua sapu licin. HAHA. Gua lah hantu makanan.

Sedang gua melantak, adik gua atau korang boleh panggil dia shasha

ini shasha @ adik (tekan gambar untuk ke FB dia) promote adik. HAHA.
(ini adik kandung gua bukan yang terangkat~angkat sume )

Okey, dye niy suka action sikit , kadang~kadang rase nak tibai je. Nasib baik gua abang yang baik.

okey sambung cerita , gua tengah melahap dye tayang kat gua Susu Dutch Lady perisa Strawberry pffftt feveret gua bhai. 

Susu nih mengandungi macam~macam khasiat, vitamin berape tah, dan macam~macam lagi. SO, korang rajin~rajin lah minum susu ye.

Aiseyh, kemain lari gila tajuk gua hari ni, 

Sebenarnya, gua nak cerita pasal adik gua yang "careless" @ cuai. Dia bawak balik susu pastu tayang macam gua nih nak sangat susu tuh. Then, lepas dah puas tayang susu kat gua di letak dalam peti sejuk.

Lepas 1jam kemudian,

Dia nak keluarkan susu tuh, kebetulan gua kat depan peti sejuk masa tuh, dia takot gua amik susu tuh, dengan kadar segera dia mencapai susu tuh, lalu dengan tak semenanya botol sos jatuh dan pecah.

Mama gua yang menyaksikan kejadian memarahi adik gua sebab dia terlalu cuai @ careless. Lalu, dia menyalahkan gua, aihhh, dia ni macam bangau betul. HEHE

So, korang jangan jadi careless @ cuai macam adik gua.kahkah. Tapi gua pun kadang~kadang careless jugak, tambah2 masa buat soalan Matematik, masa tu lah terserlah ke Careless an gua. 

Walau ape pun terjadi adik tetap adik angah. Sayang Adik <3 
~Sekian~

Wednesday, November 30, 2011

blank atau kosong

ini bukan entry pasal si kosong yang dalam lawak kampus tuh
ni dia si kosong :-

(bukan si kosong ni  taw)

tepat pukul 12 tengah malam. Masuk lah 1/12/2011 . Hello2 bulan disember. Dulu masa gua kecik memang menanti bulan disember, sebab cuti kan?gua memang suka cuti, tipu la kalau korang tak suka cuti .

gua nak update entry gua tapi rase kosong sangat atau blank dalam bahasa english. Sekarang budak~budak kecik pun dah pandai speaking. pfft. ohsem doh. Gua yang dah tua ni terbelit~belit lidah nak cakap B.I. haiyoo.

semalam gua tak tido ,pastu kul 10 pagi gua terlelap, sedar~sedar pukul 6. Ohsem. Zohor pun tinggal =.='. Bila bangun je otot~otot, sendi~sendi gua semua berat. aih itulah akibat tido lame~lame sampai tinggal zohor. Padan muka gua.

Gua nak cakap ape lagi ye?. memang tengah kosong gila vavi dalam otak ni. Bahaye kalo tengah belajar jadi camni. Nasib baik cuti sem.

Sekarang ni dalam kepala hotak gua macam ni :-



(kosong gila @ blank gila )

So, itu je lah gua nak share dengan korang, dan Happy December semua.

~sekian~