Tuesday, December 20, 2011

Budak~budak



Budak ni yang biase kita kenal, serorang yang nakal,degil, tak dengar cakap, aktif, minat @ obsess pada permainan.Maksud budak ni sebenarnya seseorang yang berumur 6 tahun ke bawah, eh yeke? Maybe kot. Betul lah ni. Setiap orang pernah mengalami zaman kebudak~budakan dan ada diantara meraka masih membawa sifat mereka sehingga ke hari dewasa mereka.Tak sedar diri agaknye. Orang macam ni jarang ade perempuan minat.

Sepanjang pengalaman gua terhadap wanita mereka lebih gemar lelaki yang berusia atau matang, diamana lelaki matang boleh membawa mereka atau membimbing daripada lelaki yang bersifat kebudak~budakkan .Contoh nya seperti.

Ini semua rekaan semata~mata tiada kaitan dengan hidup atau mati:- jeng3.
Situasi 1

Lelaki : you ade tengok cerita naruto?best gila .i xpernah miss kot
Wanita: i xminat cerita cmtuh, adik i pun dah pandai layan cerita lain  selain kartun.Oh cerita kartun tak pernah miss. Msg dgn I terlampau banyak kali miss nye

Situasi 2

Lelaki : Haha, perangai you macam doraemon, kelakar gilaa
Wanita: doraemon ==”?
Lelaki: tengok tuh, sebijik muka you mcm doraemon
Wanita: Enough. Bye

Perangai kebudak~budakkan tak semuanya teruk ade yang best

Situasi 3

Wanita: adik , jgn nages rimas la akak nak pujuk
Adik: uwekkkk L
Lelaki : alololo adik jangan nages jom kita tengok Hagemaru sama~sama. Kelakar kot
             (mcm akak kau)
Wanita: seb baik adik i dah diam. TQSM you J

Haa.. Nampak tak. Ak main taram je nih. Tak kaji pun . semua berdasarkan akal gua je.
Sebenarnya aku, buat entry ni sebab nak coverline maluuu. Bukak lappy kat KL sentrel tapi xde Wireless.. Ngeh3. Action sikit. La~la~La.

~Sekian~            

Friday, December 9, 2011

terkunci di luar bilik

Salam.

sedang gua membelek-belek twitter gua, tibe-tibe ada kawan gua update pasal bilik. Dengan serta merta gua teringat masa gua terkunci diluar bilik. Korang nak taw ape yang berlaku. bace bawah ni. Cekidaut.

BACE SAMPAI HABIS TAU!!
_____________________________________________________________________________

Pagi yang indah, ditemani bunyi burung yang bersiulan , angin yang bertiup sepoi-sepoi bahase, lalu gua mencapai bakul mandian dimana dalam bakul tu ade shampoo,sabun segala bagai. Dengan gembira gua pergi mandi. Gua  berkonsert di dalam kamar mandi , gua tak ingat berapa lame.

Dalam keasyikkan gua mandi, hujan pun turun tanpa disedari gua sendiri. Setelah hampir sejam dalam kamar mandi, selesai je  , gua terus capai kain tuala  sambil mengeringkan rambut yang masih basah, ketika itu gua sedar hujan.

Degan bertuala gua keluar dari bilik air dengan  senyuman mesra sambil nyanyi  "Memang tak ada lelaki secomel aku tapi yang lebih comel banyak".bluerkk.. mesti korang nak muntah. HAHA. gua dah sediakan timba utk korang, la~la~La

Sampai depan pintu bilik atau kamar bagi sape yang tak tahu , lalu gua memulas tonggol pintu bilik. Gua mendapati pintu itu terkunci tanpa ku sedari. ohmaigosh. Dalam senyuman terusan bertukar panik sebab roomate gua tak de masa tu. Takkan nak bertuala seharian. Nak pergi jumpa guard hujan, kalau pecah pintu kene bayar . Gua pergi menjengah ampaian, tiade satu helai baju pun di situ.

Keadaan semakin panik, lalu gua belek~belek bakul gua. Gua terpandang  jeng, jeng
ini dia  pencuci muka Garnier for men.

Lalu gua terus mencungkil~cungkil. selepas 5minit kemudian gua berhasil bukak pintu bilik gua. Terima kasih Garnier. Disebalik mencuci muka ia boleh digunakan untuk membantu membuka pintu bilik gua.

~sekian~

Wednesday, December 7, 2011

Wordless Wednesday 2



Dj-Tiesto dtg malaysia 10/12. Pffft. Nak pergiii

Saturday, December 3, 2011

!~Guard Bodoh~!

Sedang dalam perjalanan ke Subang USJ(rumah kakak gua) untuk ambil barang keperluannya . Dalam kereta memang happening la. Gua bawa gitar, lalu sepanjang perjalanan kita menyanyi terpekik, terlolong, dan macam~macam lagi lah.

Lepas beberapa jam, masing~masing terbongkang @ tidur . Letih sangat agaknye, tambah~tambah gua, dari semalam tak tidur.

AWAS!! ayat di bawah mungkin mengandungi bahasa yang tidak sesuai untuk kanak~kanak di bawah umur. :P

Bila sampai je kat rumah kakak gua, ayah gua parking la dekat dalam Kondo Impian Meridian. Masuk~masuk terus park dekat visitor park. Masa tu, guard keling jaga memang macam cilaka la. Haa, mula lah gua nak memaki. Orang datang jauh~jauh dia kasi 20min nak kemas. Memang bodo lah. Dia ingat besar sangat gaji dia. 

(ini lah guard kepada siapa yang tak taw :|)


Lalu, kteorang buat tak taw je pada guard tuh. Semua naik nak tengok suasana rumah kakak gua. Dia baru je pindah kat Subang USJ ni. Dulu dia tinggal dekat Damansara. Bila naik je rumah terus kakak gua kemas semua barang keperluan dia sebab dia nak praktikal hari Isnin minggu depan. Kemas punya kemas punya kemas, 1 jam dah . Semua turun dengan muka tak bersalah, sekali tengok kene clamp

Vavi betol guard ni, saje nak main~main ke hape.Ayah gua dah berapi je masa tuh, Gua dan kakak pergi jumpe la paria tuh. Dah geram dah ni. Macam nak letop je muka dia. Dah jumpe buat muka tak bersalah pulak dia. Dia suruh bayar denda Rm50 . Gua dan kakak malas nak banyak bunyi kite orang bayar tapi mintak segala no IC, Nama penuh. Nak buat report.

Orang macam tu kita kene ajar, cilaka gila vavi.

Cerita ni gua pendekkan sikit, kalau panjang~panjang letih korang nak bace.

untuk guard:- kita jumpa dekat court.La~La~la

~Sekian~

Friday, December 2, 2011

takde tajuk

sedang seronok gua tengok MLM( Maharaja Lawak Mega) tibe~tibe gua terfikir nak update blog gua. Kalo tak update sehari , berhabuk la blog ni. dah la traffik dah slow, spe je nak singgah kat blog gua yang tak seberapa ni kan?.

nak update pasal ape ye?hehe

Haa. gua dah tukar nama kat facebook. La~la~la. Mesti ramai orang hangin dengan entry gua semata~mata pasal  tukar name kat FB. Tapi gua peduli hape, blog gua .Blog ni macam diari gua lah lebih kurang.

Dulu, masa first buat acc FB nama gua Muaz Lee, then, masuk unisel tukar Muaz Leeteuk coz masa tengah hot layan kpop.HAHA. sekarang layan lagi but slow sikit. yela busy sikit. :P.

Ade jugak orang perasan gua tukar nama. So, gua hargainya. Gua ingat dah xde yang peduli kat gua dalam FB tuh.La~la~la~la.

So, itu je gua nak share hari ni.

~sekian ~

Thursday, December 1, 2011

Careless

entry ni gua tujukan khas untuk adik gua. Peace ^__^.

tengah sedap gua melantak roti canai kat dapur sorang~sorang, family gua balik dari membeli~belah barang dapur .Selepas dyeorang masuk je rumah terus angkat barang menuju ke dapur. Lalu mereka ternampak gua yang seperti manusia yang lapar gilaa, yela dah 2 hari tak makan nasi, mcm ni lah jadinya.Habis segala barang makanan kat dapur gua sapu licin. HAHA. Gua lah hantu makanan.

Sedang gua melantak, adik gua atau korang boleh panggil dia shasha

ini shasha @ adik (tekan gambar untuk ke FB dia) promote adik. HAHA.
(ini adik kandung gua bukan yang terangkat~angkat sume )

Okey, dye niy suka action sikit , kadang~kadang rase nak tibai je. Nasib baik gua abang yang baik.

okey sambung cerita , gua tengah melahap dye tayang kat gua Susu Dutch Lady perisa Strawberry pffftt feveret gua bhai. 

Susu nih mengandungi macam~macam khasiat, vitamin berape tah, dan macam~macam lagi. SO, korang rajin~rajin lah minum susu ye.

Aiseyh, kemain lari gila tajuk gua hari ni, 

Sebenarnya, gua nak cerita pasal adik gua yang "careless" @ cuai. Dia bawak balik susu pastu tayang macam gua nih nak sangat susu tuh. Then, lepas dah puas tayang susu kat gua di letak dalam peti sejuk.

Lepas 1jam kemudian,

Dia nak keluarkan susu tuh, kebetulan gua kat depan peti sejuk masa tuh, dia takot gua amik susu tuh, dengan kadar segera dia mencapai susu tuh, lalu dengan tak semenanya botol sos jatuh dan pecah.

Mama gua yang menyaksikan kejadian memarahi adik gua sebab dia terlalu cuai @ careless. Lalu, dia menyalahkan gua, aihhh, dia ni macam bangau betul. HEHE

So, korang jangan jadi careless @ cuai macam adik gua.kahkah. Tapi gua pun kadang~kadang careless jugak, tambah2 masa buat soalan Matematik, masa tu lah terserlah ke Careless an gua. 

Walau ape pun terjadi adik tetap adik angah. Sayang Adik <3 
~Sekian~

Wednesday, November 30, 2011

blank atau kosong

ini bukan entry pasal si kosong yang dalam lawak kampus tuh
ni dia si kosong :-

(bukan si kosong ni  taw)

tepat pukul 12 tengah malam. Masuk lah 1/12/2011 . Hello2 bulan disember. Dulu masa gua kecik memang menanti bulan disember, sebab cuti kan?gua memang suka cuti, tipu la kalau korang tak suka cuti .

gua nak update entry gua tapi rase kosong sangat atau blank dalam bahasa english. Sekarang budak~budak kecik pun dah pandai speaking. pfft. ohsem doh. Gua yang dah tua ni terbelit~belit lidah nak cakap B.I. haiyoo.

semalam gua tak tido ,pastu kul 10 pagi gua terlelap, sedar~sedar pukul 6. Ohsem. Zohor pun tinggal =.='. Bila bangun je otot~otot, sendi~sendi gua semua berat. aih itulah akibat tido lame~lame sampai tinggal zohor. Padan muka gua.

Gua nak cakap ape lagi ye?. memang tengah kosong gila vavi dalam otak ni. Bahaye kalo tengah belajar jadi camni. Nasib baik cuti sem.

Sekarang ni dalam kepala hotak gua macam ni :-



(kosong gila @ blank gila )

So, itu je lah gua nak share dengan korang, dan Happy December semua.

~sekian~

Tuesday, November 29, 2011

Dunia Tanpa Sempadan

Salam.

Entry gua kali ni pasal dunia tanpa sempadan.














(dunia dihujung jari , dengan hanya satu click je)

Dunia tanpa sempadan ni macam internet la, dimana kita boleh berhubung dengan rakan~rakan kita di luar negara melalui pelbagai software ,browser dan macam~macam lagi lah.Dengan hanya satu click je. Korang jangan percaya sangat gua hentam je. HAHA.

Sambil makan satay. pfft. ohsem doh. lame tak makan satay, eh3. dah lari tajuk pulak.

Sebenarnya entry ni gua nak promote acc gua yang ade kat internet ni.

1)Skype :- (muazleeteuk) yg ni type jek










2)twitter :-(muazlee)<------ tkn link ni







3)tumblr :- (tekan ni)<------ tkn link ni

yang ni gua baru buat. gua tak malu nak mengaku coz , Who Cares?







4)facebook :-(muazleeteuk)<------ tkn link ni








lagi ape eh?..kalo myspace, tagged , ym tuh sume gua dah malas nak bukak. ni je la yang aktif lagi.So just add or follow. Kalau tak sudi. takpe, tiada paksaan

Smile ^___^


Sunday, November 27, 2011

~Birthday Boy~

sorakan jiran~jiran dan suasana menjadi gamat bila malaysia score 2-0 .lepas tu, Bahrain  golkan 3 bijik dalam mase  6 minit. Eh, cilaka silap tajuk..

Oke sebenarnya gua nak story pasal my birthday on 24/11 dah lepas baru gua nak update. Teruk beno perangai. Mula je detik 12pm maxis dah kasi gua free call. Ahaha.Macam biase, korang pun kalo dapat free call mesti dah siap listkan sape korang nak call. Tapi gua sedikit leka balas wish sahabat kat FACEBOOK dan TWITTER. Then , mengantok trus tido.

Then , pagi birthday gua bangun pukul 10 , gua capai towel terus ke bilik air. Shampoo rambut, sabun sana~sini, macam korang biase buat kat bilik air.  Lepas 1 jam kemudian baru gua keluar.Macam perempuan gua mandi.

Then lepas mandi dah siap pakai baju semua, terus gua lepak kat ruang tamu sambil on9 reply semua wish membe~membe gua. Lepas ayah gua balik pukul 6 petang , gua macam excited sikit yela mane taw dyeorang nak sambut birthday gua. Tunggu punya tunggu , lalu hampa . adesss. Sedih bhai. Lalu gua terus amik henset call membe2 gua , maklumlah orang single memag macam ni.

Hari jumaat gua tunggu, pun hampa jugak.Ok gua paham sebab ayah gua busy kerja.Then , hari Sabtu dia cuti dia ajak pergi taiping Makan Yong Tau Fu dan Ice Cream ape tah.OHSEM beb.. Lama tak makan.

Ni serba~serbi gambar kakak gua tangkap :-

dah cair dah ice cream tuh 

thats all gua nak cerita tentang my Birthday, nothing special. masih xdapat hadiah hari jadi :P
 thnx for reading..

Monday, November 21, 2011

Kemenangan Penuh Debaran

Jam menunjukkan sudah pukul 11 lebih. Gua tak ingat sangat sebab time ni gua rasa hampir semua warga Malaysia berdebar.Memang berdebar gila .Jantung gua berdegup rancak macam orang tengah lumba lari.Gua rase time gua nak amik slip exam SPM pun tak berdebar macam  ini. Gua rase penyokong indon pun rase yang sama.Tapi Malaysia harus menang sebab indon kurang ajar dan tak hormat Malaysia.

Malaysia berusaha untuk menjaringkan gol kemenangan.Percubaan demi percubaan tapi tidak berhasil.Keputusan masih seri Malaysia 1- Indonesia 1 . Dekat TL gua kat twitter semua tweet pasal bola je.Oh macam~macam ragam .Ragam mereka membuatkan gua ketawa sedikit.

Setelah 90 minit berlalu masih seri. ditambah dengan masa tambahan juga Hampa..Gua kalo boleh taknak tengok Penalty sebab ianya bergantung pada nasib semata~mata.Tapi Malaysia ada sedikit advantage kerana kita mempunyai penjaga gol yang di minati ramai iaitu Khairul Fahmi Che Mat(apek) fuhhh dasyat dia ni.Ramai para gadis~gadis kat Malaysia semua suka dia.

Penalty kick yang terakhir di ambil oleh Badrul (captain Malaysia) . Masa ni cuak gila..gua tengok TL semua macam stress je.Bila bola masuk je gawang..TUDIAA..Kakak, Adik dan Ayah gua melonjak kegembiraan..Tapi mama gua je dok kat mesin jahit , menyiapkan tempahan baju...Aihh Mama =.="

SO, gua dapat lihat semua rakyat Malaysia gembira dengan kemenangan Pingat Emas dalam Acara Bolasepak SUKAN SEA.

Itulah pengalaman gua mase tengok perlawanan itu.Takde gambar coz dah cuak gilaa semalam

Friday, November 18, 2011

Tidor zZz

tidur @ sleep
Lu orang mesti taw maksudnya.Sebab semua orang pernah tido kan?.Mama gua cakap tidor ni macam kita mati sekejap..Haa,cuak pulak bila mendengar mati sekejap.

Tengah leka gua mendengar khutbah jummat.tiba~tiba gua nampak budak macam gua suatu ketika dahulu, terus gua mengimbau kisah silam gua.heh

gua terjumpe gambar lama..pheww

yang debab tu gua dan sebelah tu kakak gua


Dulu gua tembam macam dalam gambar tu.OHSEM tau..

Okay,ceritanye macam ni.Dulu masa gua kecik,gua selalu follow ayah gua pegi solat jumaat. Bila sampai je masjid gua sandar kat dinding terus lelap mata gua.Memang sukar untuk gua tak tidor.maybe sebab aura dinding tu kot yang membuatkan gua asyik nak tido je bile sampai masjid.Sampai,semua pakcik~pakcik kat masjid tu dah masak dengan perangai gua.bila sampai je masjid gua mesti tido.

So, itulah gua nak share tentang pengalaman gua tidur dan paling teruk lagi gua jenis kalau dah tido, rumah terbakar pun gua tak perasan punya..teruk gila perangai..

~Sekian~

Tuesday, November 8, 2011

Im SOrry( Gua Mintak Maaf)

Entry ni khas tok sesiapa yg mengenali diri gua yang begitu kerdil ini...

Jam tepat menunjukkan pukul 12 tengah malam.Esok gua ade paper HTML Programming.Paper last gua untuk sem ni.Hope sangat dapat buat elok~elok.Gua taknak target tinggi~tinggi ,Dean List cukup la.Hehe

tibe~tibe datang berita:-
1)Baik- carrymark html gua 43/60 lebih dari separuh tu..Alhamdulillah

2)Buruk-Gua banyak menyusahkan orang

So, Di kesempatan ini,gua nak mintak maaf kat korang semua if gua banyak menyusahkan seperti situasi di bawah:-

a)


Contoh:
MSG from | comel |
    Muaz bz ke?

*gua selalu reply lewat atau kadang~kadang langsung tak reply msg  
  membe~membe gua

p/s :1)Kadang~kadang maybe gua busy atau xde kredit
                      2)Jangan tanye gua sape yang gua maksudkan comel.


b)




IM facebook..gua banyak chit chat n kengkawan gune IM..tapi ade setengah orang dye anggap spe yang dok IM ni terhegeh~hegeh nak kat dye.tak pun dye anggap IM ni annoying...

Gua banyak kacau orang kat IM so,gua mintak maaf coz ganggu korang yg tak nak diganggu







( xtaw spe pnye fb..gua rembat je kat google)

dan banyak lagi la...gua tak larat nak tulis banyak~banyak..yela esok exam..tp nnt dah abis exam gua cube update sekerap mungkin...

thank you for reading

Wednesday, November 2, 2011

Oh~Malangnye

Henset gua berbunyi "Ayo! Finally! Is this what you've been waiting for? (lagu G-Dragon) bla.bla.bla. Ahh kacau betol lah nset ni. gua bukak dengan penuh kemamaian | MSG from Payit SHapiq " Makan Jom " |  gua teros mencampakkan henset gua lalu ia jatuh bergolek ibarat durian yang jatuh tergolek dari pokoknya.

Bunyi yg kedua bunyi Alarm henset gua "twinkle~twinkle little star bla.bla.bla..ahhh hidup lagi henset ni..panjang umo dye..lalu gua pown lantas bangon dari kamar tidor gua. 

Ahhh...Morning Warga Unibersiti..lalau gua capai towel gua teros ke kamar mandi.Shamp0o rambut,Cuci Muka,Sabun sana~Sabun sini.Sesudah itu gua melihat kilat sabung menyabung.Dlm hati gua (wahh pepagi dah hujan).Belek~belek laptop dulu,sume update status system administration pukul 2.30 .Tibe~tibe gua terlintas nak tengok jam..jam berdetik tepat 2.30..MAkk...Gua ade Exam~!! kiwak *mencarut gua sendiri.Gua amik henset lalu gua | MSG Comel "Comel nampak budak kelas Muaz kat Main Hall tak?" dye tak balas..Hampa :(

Ahh letih nak cerite..panjang bebeno..makan "cocopie" jap..
Okey sambung balik..
Gua ape lagi sarung ape yang sempat terus gerak ke Main Hall..tapi..jeng3...hujan pulak..watdefak.lebat pulak tu..ahh gua panik gle..dah la nak jwb exam..adess.Lalu,gua mengambil keputusan untuk redah,sejauh 2km gua jalan sampai kat Main Hall.Dengan basah lenjun gua masuk,ahh persetan ape yang orang bakal kata.

Then dapat la jawab exam.tapi ia satu pengalaman baru bagi gua untuk dicerita kepada anak~anak gua kelak.

~Tamat~

Wednesday, October 26, 2011

My Sadness Story

 Hari ini betul-betul mengajar gua erti kehidupan.Tiada apa yang lebih bernilai dari “wang” bermula dari 1sen hingga ke jumlah yang tinggi tiada terkira di akal kita.Gua memang insan yang tahu atau reti menyusahkan mama dan ayah gua.Gua terasa diri amat kejam,keji,hina...dan lain-lain.Gua seperti anak tidak bertanggungjawab.Gua tak boleh amik slip Exam untuk final kerana terdapat tunggakkan.
Apakah yang perlu gua lakukan?

*Bunuh DIri?
Mesti ramai akan berpikiran untuk bunuh diri dalam situasi bergini.Ianya amat mudah.dengan bunuh diri gua akan hilang selamanya dari dunia dan tidak lagi menyusahkan mama dan ayah gua.
(istigfar la bebanyak)=.='


*Pinjam Ah Long?
Dengan meminjam ah long gua pasti akan dapat melangsaikan hutang degan cepat dan boleh jawab final exam tapi lambat laun gua pasti akan menjadi buruan ah long kerana tak boleh bayar.
(no ah long .bersepah suruh org pinjam kat dye)


*Mencuri?
Dalam keadaan terdesak seperti ini mencuri adalah jalan yang ringkas untuk gua bayar semua hutang gua.Tapi gua tak professional dalam bab mencuri niy...haiseyh -.-‘
(curiiii)


*Mintak Sedekah?
Kadangkala orang yang meminta sedekah gajinya setiap bulan akan lebih dari seorang yang bekerja di Opis.Muka gua mintak sedekah memang tak dapat satu sen pown.
(kesian tak?)


*Jual Gitar SX gua?
Banyak membe gua mau angkat itu gitar tapi dengan rm100...xdapat Mat..gua beli rm500...baru pakai 2bulan..
(guitar gua)


*Jual Maruah?
Oppss...yang ini mintak simpang..rela gua bunuh diri dari jual maruah...matikk -.-‘
(yang ni takde gambar..xtaw mane nak cari..:P)

*Culik budak?
Kes culik budak2 sedang menjadi2 sekarang..ia mendapat sambutan hangat.maybe gua boleh dapat rm5000 sorang budak..masyuk gak.
(kanak2 riang ribena)


Ape gua nak cakap.GUA TENSION GILE FIKIR PASAL NIY

Gua orang biase2..yang mempunyai masalah kewangan..dah la nak Final Exam..gua xtaw nak fikir mana satu..Otak gua serabut..

AYAH N MAMA...ANGAH MINTAK MAAF SEBAB BANYAK MENYUSAHKAN DARI LAHIR SAMPAI SEKARANG

 Hurmmm

Tuesday, October 4, 2011

Kecewa

Pagi yang indah dengan angin yang sepoi-sepoi bahasa.Terasa diri gua macam berada di syurga(eh kat syurga rase macam tu ye?ahh peduli hape.).Kipas dalam bilik gua berpusing ligat seperti kipas helikopter yang hanya menunggu masa nak jatuh.Lalu,gua menarik selimut yang dibeli ibu ku yang bercorak "I LOVE YOU" kerana kesejukkan.

Gua hanyut dengan lebih jauh setelah gua termimpi gua berada di tepi pantai bersama teman hidup gua (dalam mimpi).Panorama di pantai sungguh mengasyikkan dengan burung-burung berkicauan,hempasan ombak ke batu,angin yang bertiup tiada henti,juga suara budak-budak bermain.Oh,sungguh gua mengidamkan suasana sebegitu.Degan serta merta gua mencapai tangan teman hidup gua dan mengajaknya untuk bersiar-siar di tepi pantai.

Setelah penat berjalan,kami terasa lapar,lalu singgah di Restoran SHAH(untuk shah ini semua mainan tidur tiada mengena dengan hidup ataupun mati).Restoran SHAH menyediakan masakan ala-ala BARAT.Setelah mendapat menu,lalu gua order Apple SuSu x2,Chicken Chop x2,French Fries x1.

Sedang asyik bersuap-suapan juga bergelak ketawa gua terpandang satu "Frame gambar" gua macam mengenali wanita bertudung di papar dalam frame itu.Setelah di fikir secara masak-masak gua ingat.Beliau merupakan Puan Rashidah pensyarah bagi subjek HTML gua.Secara tak langsung keadaan dari pantai berubah ke dalam bilik tidur ku.

Lalu,gua tersedar dari mimpi dan baru teringat hari ni mid term..Ohmaiigoshh.macam mane gua boleh lupe dan hanyut melayan mimpi.Sedih tak dapat di bayangkan. Gua berharap Puan masih boleh bagi gua buat mid term.

Sekian.Terima kasih :(

Tuesday, September 27, 2011

Entry Ketika Tak De IDEA

Salam All...
Good Afternoon!....

dah makan?.nampak tak macam gua tak de idea nak update belog?gua tengah degar lagu bunkface.adesss..ape nak story niy..idea tarak pulak..aigooo..haa dapat pown idea...korang pernah dengar tentang "bakat"?atau "talent"?..mst pnh kan? nak taw sesuatu?..jap ye gua nak tukar perenggan jap..tulis banyak-banyak satu perenggan tak syiok la..

TALENT or BAKAT(highlight sikit tajuk besar ni)


jjeng.jeng.jeng..ape ye nak cerite tentang bakat niy?..oke..macam ni.bakat niy merupakan kehebatan atau skill seseorang yang melebihi dari orang lain yang dapat sejak lahir(eh btol ke?...)..yang gua tau cenggitu la maksudnye..Antara orang2 yang ade bakat ialah :
1. LEE CHONG WEI KAW NAK APE(bukan name sebenar) bakat : hebat bermain badminton
2. ADE BAYOR(bukan name sebenar) bakat : hebat main bola
3. GARUSAN MASAMON(bukan nama sebenar) bakat : hebat dalam sukan air

*nme di atas tiade kaitan dengan yg hidup atau mati..chill..(^__^)

Ade sorang pensyarah gua cakap "no thing call such talent".Bile fikir2 betol jugak.Macam Justin BIBir dye practise nyanyi dari kecik kot, ronaldinho(pemain bola) main dari kecik macam mane tak hebat..SO Bakat niy bukan dapat sejak lahir..ia memerlukan latihan lebih daripada 15 ribu jam...dapat tak ape yg ak cube sampaikan?..

ini contoh bakat:

(budak niy ade bakat n comeyl siott)

lepas niy spe yg bace belog gua mesti rase nak pelempang gua...entry macam cilaka ,ayat berterabur..

sorry guys..ini lah jadi bile gua xde idea..:D..chill

Friday, September 16, 2011

Yeah..Gua nak belagak..

Salam....
Anneyong Haseyo..

Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak!!!!!!

Hehe...Kalau belagak mesti kene ade bende yang boleh membelagak kan  ?..baru boleh belagak  Korang nak taw amende yang gua nak belagak sangat niy?...Woohoo...Jeng3...

Ini dia...Tadaaa

*(gitar baru jenama SX sekali pick-up)*

Sebenarnye gua baru beli gitar lepas gitar lame gua dah terbarai.Nak tgok?

ni haa dia gitar melody kat tmpt arrow tu la rosak.


Itu jela yang gua nak share dengan korang semua..SORRY sangat2 sbb belagak..Ahaha.

Challow Bete....

Wednesday, September 7, 2011

Korang taw Baraan?

Korang taw ape itu “baraan”??Adakah ianya seperti api yang membara lalu dipanggil baraan??.Oke,sekarang  gua nak share dengan korang tentang ape yang dimaksudkan dengan “baraan”.

Baraan ni  dalam dewan bahasa dan pustaka gua pown xtaw .Tapi yang gua paham baraan ni macam tradisi menziarah dari rumah ke rumah pada hari raye aidilfitri dalam kuantiti manusia yang ramai.Oke,sebut tentang baraan,gua nak cerita sikit ape yang terbuku dalam hati sanubari ini.Cewahh bermadah pula.Gua dah join baraan ni dari kecik lagi,tapi tak ingat la dari umur brpe,yang gua ingat dari zaman gua jahilliah dulu kecik+comely+pendek bile salam je dengan tuan rumah kompem dapat duet raye.Tapi sekarang dah tak boleh dah sbb gua dh tinggi macam tuan rumah mane nak dapat duet raye.Tapi tetap “have fun” join baraan.

Seronok sebenarnya kalau join baraan ni,terutamanya makanan.makanan sedap gile smpai korang tak kan larat nak makan dah.Tahun ni gua join baraan tapi sorang-sorang je sebab cousin gua yang selalu teman gua balik rumah dia kat Kluang,Johor.Lepas habis baraan baru dia sampai rumah nenek gua kat Parit Raja,Batu Pahat,Johor.


#ini gambar gua sempat amik sebagai bahan bukti..hehe



~Have A Nice Day~

Sunday, September 4, 2011

Tragedi Hari Raye


1/9/2011-Khamis-Raye ke3 .Gua disuruh mak long untuk alihkan kereta..Biasenye setakat alih kereta niy tak ade hal la untuk gua(bajet tak?..).Lalu gua alihkan la kereta Honda Civic Ex bapak gua.Gua suke gile bile dapat bawak kereta bapak gua,maklumlah,power stering kete tuh lembut gile bhai.Mase nak parking tuh ade satu kereta lame park kat tempat gua nak park.Lalu gua pown park la kereta.

Mase gua masok kepale kereta lepas lagi.smpai dekat pintu belakang sebelah kiri kereta gua boleh tersagat pulak.Bapak panic gile gua mase tuh.Mujurlah mase tuh mak long dan Apiz(sepupu gua) je nampak.Lepas park dengan kelam kabut gua pergi ke pintu belakang sebelah kiri kereta gua(kononye nk “coverline “ kesalahan gua dengan memadam bahan bukti.Bile gua tengok je ade 3garis kat belah kiri pintu belakang..Muke gua bertukar pucat.Perasaan gua bercampur baur,gelisah+risau+takot dan macam-macam lagi lah.Selalu okey je tibe-tibe pulak time raye camni buat hal pulak.Mak long dan Apiz cube menolong gua untuk coverline sebelom bapak gua tau.

Fuhhh.. cuak gile tau tak?.korg pnh rase cuak mcm gua tak?.lepas kejadian tuh muke gua pucat 
 jer..tempat yang ade garis kat sebelah adik dan kakak gua.Tapi mereka macam tak nampak je.Tapi gua taw,bapak gua memang dah taw gua buat kereta tuh calar.sebab memang nampak kesan tuh dekat  “side mirror” .Sebagai tanda gua menyesal dan tak nak buat lagi,gua tak kan mintak duet raye..Sedih gile,tapi tak pela.Semua manusia pernah melakukan kesilapan.

~Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf Zahir & Batin~. 

Sunday, August 28, 2011

Entry Berunsur Diari

Sabtu 27/08/11-Perjalanan pulang paling menguji kesabaran ak.Dimana ak dan kakak ak terlepas keretapi ETS dari KL Sentrel ke Ipoh.Tiket keretapi tersebut pukul 9pm tapi kami sampai pukul 9.15pm.Sebelum itu,kami pergi ke masjid jamek dan jalan TAR(Tunku Abdul Rahman).Tapi tiade satu barang pun menarik perhatian ak.Ade memang ade tetapi agak melampau dari bajet ak.Niat untuk membeli kasut baru membara-bara seumpama api yg menyala hebat,lalu,ak mengajak kakak untunk ke TS(Berjaya Times Square).Sepatutnye BTS tapi ramai mengelarkannya TS,begitu juga dengan ak.Mase kami sampai ke TS jam menunjukkan pukul 7.00 pm,lalu kami pergi berbuka dahulu dekat (mekdi)McDonalds . Setelah itu,jam menunjukkan tepat pukul 8pm.Lalu kami mengorak langkah mengelilingi  TS. Setelah penat pusing kami tidak menoleh jam masing-masing ,dan menyedihkan lagi jam ak tertinggal dekat rumah kak Emma.Diriku benar-benar seperti orang buta yang tiada tongkat jikalau tiada jam. Tambahan pula dengan kalakuan kakak-kakak di kaunter tiket ETS tu . apabila kitaorang merayu-rayu , dia boleh gelak je . tak prihatin langsung.Kami rase sedih gile,menyesal tahap maksima sehinggakan kami terdiam 15minit sebelum kakak amik keputusan untuk beli air.Walaupun tiket yang “burn” itu bernilai Rm50 sahaja untuk 2orang,tapi dengan Rm50 ak boleh buat makan untuk seminggu,bukan berkira tapi “background family” kami sederhana bukan kaya smpai boley buang Rm50 dengan cara macam tu.Kami mengangap ianya satu Pegajaran yang paling bermakna dalam hidup kami.

~Sekian Terima Kasih~

Monday, August 22, 2011

Betapa manjanya Si dia yg bergelar (Sweet)

Salam All...
Anneyong Haseyo..

Setelah 2bulan kott ak rehat xupdate2 blog gua...dh semakin berhabuk+usang.Tbe2 hati gua rase nk story something ngn korg...

Korang taw (Sweet)??HAHA..Actually gua and kawan2 gua yang bagi nama Sweet tuh untuk Insan yg bergelar MAT BANGLA

Korang taw cemane rupe MAT BANGLA?

ini dia MAT BANGLA(sweet takk?)

Now dh kenal?...oke..sebona eh gua nk cerito pasal kejadian gua on da way to Unisel...

Kisahnyer bermula cenggini,
Mase gua naik bas nak ke Unisel ade MAT BANGLA duduk sebelah gua dengan sweetnya.Kalau korang nak taw dalam Bas yang gua naik tuh 80% Si Sweet punya kaum...AMatlahh tak selesa korang taw tak..Bau dia boleh buat gua pening kepale sepanjang perjalanan.Okey,berbalik pada MAT BANGLA yang duduk sebelah gua tadi.Setelah 30min perjalanan dia kelihatan amat mengantok..Lalu Sweet tuh mengambil keputusan untuk tidor.Pastu, dalam dia tersengguk-sengguk..Dia boleh sandar kat bahu gua yg katang ni(bajet lak)HIHI..Bile dia sandar korang taw ape ak rase?Takk Lalu NYAH...Siot lahh dia...ade hati nk sandar kt bahu gua...Nak sweet2 pown bajet2lahh...Lalu gua siku pale dia..TEROS TAK JADI DYE TIDOR.Then ade orang turun,gua teros pegi kat tempat yg kosong.duduk sebelah makcik.Lega hati gua.

CISS...C*L*K* pnye MAT BANGLA(SWEET)

.~SEKIAN TERIMA KASIH~.

Tuesday, July 19, 2011

Wednesday, June 29, 2011

Wordless Wednesday

Salam...

Ape perasaan korg klo kne cmniy???

klo gua kompem arwah burng neyh

Friday, June 24, 2011

Juara Maharaja Lawak

Salam ALl..
Anneyong Haseyo...

Gua saje nk mengupdate spew yg menang maharaja lawak yg membawa pulang RM350k Walaweh...klo gua dpt lahh...

Resultnye Cengginiew:

1.Sepah-mng Rm350k

2.Jozan-mng Rm250k

3.Nabil-mng Rm150k

4.Jambu-mng Rm50k

Hadiah neyh kire adil la..dapat duet same byk.Tp nabil la paling byk dpt Rm150k

Thnx 4 read!!

Thursday, June 23, 2011

M.I.M.P.I Muaz Leeteuk

Salam
Anneyong haseyo..
Ohaiyo gozaimas

Semalam time gua tido0o
amboii...nyenyaknye...membe gua snap..time sem 1..skrg  dh sem 4. dah..

Ok guys..gua nk cite tntg mimpi...semalam gua mimpi de sorg gurl cantik sgt mcm bidadari..Wahh kemain..nk mimpi dgn bidadari jew...cmne rupe bidadari tuh ea?

ada mcm neyh kew?..hehe

Tp siyez gua ckp yg gurl tuh cntik gle..bkn bermakne gua memilih dlm mencari pasangan.Coz gua pown xde la hensem mne..

Pekara yg ak lakukan dengan si bidadari :

1.pegi tengok wayang smbil mkn popcorn(bidadari mkn popcorn)hehe
2.pegi teman dye shopping abis semua shopping complex dye borong(kayenye gua..dlm mimpi boley la
   kt luar xdpt la)
3.pegi date kt pantai smbil menikmati angin yg sepoi2 bahasa(walaweh bersastera sudah)
4.pegi makan kt hotel 5 setar*  wow...mkn chicken chop sedapnye..
5.pegi menikmati keindahan malam kt ats menara KLCC...(gle x?)hehe
6.climaks nyew tdo bersame..wow...hebaknye...seb baik mimpi...

Semua niy tentang ape yg gua mimpi...tp sygnye...lepas je mimpi gua lpe mcm mane nk gmbrkn mke bidadari tuh...tension betol...gua dh cbe sedaye upaya tok igt..mne taw nnt jumpew gurl tuh.then taolah dye jodoh gua....ADESSS....

Then gua pown pegi check petande mimpi kat cini   TAFSIRAN MIMPI korg ley tkn klo nk check mimpi korg

Result utk mimpi gua td:
Jika anda bermimpi melihat perempuan yang ayu dan cantik alamat Anda
akan bersedia dalam lamaran atau dilamar orang dan semua yang anda
ingin jika tidak disertai dengan hal-hal yang Anda harapkan akan
mengalami kegagalan walaupun sesungguhnya cita-cita tadi besar
artinya.



Hurm...hampa gle...haiz....


Thanz lew coz sudi membace walaupown entry xmenarik...

Monday, June 20, 2011

Idea pepagi bute...

HELLO..
Salam to my muslims fren
anneyong haseyo..
ohaiyo gozaimas....

Ok straight to topic..Gua terbagon dr mimpi g amat menyeramkn and gua nk share dgn korg sume,ape yg gua mimpi...seram betoi..tapi maybe ramai blogger xske pasal seram2...Ok gua tuka topik..xmao lahh cite pasal seram2..APe korg rase ble jmpe artis?...

nk tao info terkini tntg artis terkini jenguk web Beautiful Nara

Bg gua artis neyh mcm org yg berpengaruh dlm masyarakat.Klo artis g makan kedai mamak pown sume org pandang..Yg paling memalukan ble artis jatuh tergelincir.Then,org akn gelak.Ramai org follow style artis2..Dimana masyarakat akan ikut perangai artis..klo baik then jadi baiklah,klo burok then jadi buroklah..Bagi Gua better Be UR Self....Xpayah nk tiru sape2.

Yg gua nk storey kt cni ble artis lalu je lintang pukang masyarakat lari utk take pix dengan artis2 yg laki ncem lahh yg pompuan cntik lahh...Termasuklah kakak n adik gua...bajet siak dpt take pix dgn Farid Kamil...korg knl?.ke korg kenal Mael Lambong je...hehe

ni haa gmbr nye
adik gua

kakak gua


Haa..xsame kan mke kiteowg...tp hakikatnyer kteorg adik beradik...


Nmpk x poast neyh xmenarik?hehe..gua mmg xde idea...so ending dye mcm inilah....kahkahkah

Thursday, June 16, 2011

Di Pagi Yg Tenang Lagi Nyaman...

Hye...
Salam to all muslim frens...
Anneyong haseyo...
Ohaiyo gozaimas...

(gmbr yg xde kaitan dgn topik)
gmbr raye taon lepas..

Ayam berkokok,Burung2 berkicauan..Angin bertiup sepoi2 bahase...

Di Pagi yg Indah ini gua tbe2 terigt tyme gua sekolah dulu..Huhu kadang2 ble fkir knangan lme tersenyum sowg2.malu siot kang owg ckp gua gle plak.Antara knangan gua yg ble igt jer senyum ialah mse gua tgh buat kerja kelas.ala kan tiap2 student de tugas mcm buang sampah,susun meja,padam whiteboard n mcm2 lg.So gua pnye tugas buang smpah tao.Then ade satu hari tuh gua mood xokey.padahal time tuh bru darjah3 dh pandai xde mood.Dengan perasaan marah gua pergi buang sampah>Dulu ramai owg kenal gua tp xnk kawan dgn gua yela time tuh gua gemok n xncem n ketot plak.SO  time gua buang smpah sume tgok maybe dyeorg mengumpat kowt.Then ble smpai kt tong sampah gua hetak tong sampah n gua duduk lepas tuh gua bagon ble jalan nk lalu g kelas sume org gelak.Perghh Malu bhai.Nasib Baik la Pkai sepende.Ish3.Gua xperasan pulak sluar koyak tdi coz gua hentak tong smpah kuat sgt so bunyi seluar gua koyak kureng didengari(perghh bahasa baku)Ble gua tgok koyak tuh besao gle bhai.Then,Dengan muke malu gua lari tanpa menoleh kiri dan kanan smbil coverline gua pnye suar koyak..Then ble masok kelas time tuh 1 subject mathematic.cikgu math(miss Khatijah) gua mmg kaki sangai..Elok2 gua tgh blaja tbe2 de budak cakap “Miss de org kentot smpai koyak suar..Muaz ney miss”Then miss suruh gua berdiri tunjuk dye suar gua yg koyak.ciss amik kesempatan.Satu kelas gelak.Perghh malu.Smpai sekarang knangan tuh segar dalam pale otak gua...

Gua nk cadangkan korg dengar...best dgr~

Thursday, May 26, 2011

AsaL Nasi GOrenG

Salam All....
Anneyong haseyo....
Konichiwa....

Ok guys...Now gua tgh melantak Nasi Goreng yela gua dh lme xmkn nasi Then bising pulak Cik FaRaH BieBer yg selalo xkasi gua makan maggie jew.Gua makan kt cafe.Dimana,tempat ini dipelopori Oleh perniaga Mamak..So,gua nk makan Nasi Bujang (nasi putih+telur) Then gua minx la kt macha tuh.Gua cakap nk Nasi puteh + telor.Then dye cakap Nasi Puteh xde tp Nasi Goreng ade.Macha tuh buat gua berfikir sejenak.Asal Nasi goreng bukan ke dari Nasi Puteh..Cilanga punya macha.nk kencing pown man2 la...gua xnk banyak cerita so order je nasi goreng..Entry nih utk melepaskan geram gua.Hehe....

nmpk sedap n Simple...

Wednesday, May 25, 2011

Kejadian Memalukan gua kt Unisel

Hello....
SaLam All....
Anneyong haseyo....
Koniciwa..



Gua nk storey ckit about kejadian memalukan gua kt unisel tadi..
Seperti biase gua dengan semat2 pakai baju paul smith gua,kasut supra merah gua..then gua pown  g la kuliah ..Dalam kelas have fun la..lecturer pown sempoi gitu...so gua xpressure la sgt..Ble tpt kul 5 gua pown balik la..Tapi sebelum tuh gua singgah la CAFE UNISEL kejap nk ON9 Maklumlah kt Hostel Wifi xde sbb tgh Repair...Zz bengang jewp..Dalam perjalanan nk g cafe gua nmpk la de budak2 junior dari Unisel Shah Alam kt Dewan Biru.Gua pown dengan pakaian yg semat nih Cover Line lah..(Bajet Macho jew).Gua teros melangkah utk ke Cafe.lagi 500m nk smpai cafe de LONGKANG yg xde penutupnye..Gua pnye COVER LINE smpai longkang yg sebesar tuh pown gua xnmpk...Then,gua pown terjerumus dalam longkang..OMG.Supra gua basah bhai....Geram Siot..Dh la Junior Usha..PerGHHH....Malu2...
Thats All Gua nk Share dgn Lu Org Hr niy....PApai.....

Monday, May 9, 2011

Ak JoiN ContesT BloG negeri Selangor

Salam All....
Anneyong haseyo.....

Baru2 niy gua dicadang oleh lect gua tok join contest blog yg dianjurkn SUK Selangor.Gua pown join aje la...menang dapat rm3000 kowt....WOW>..byk tuh..keh3...klo dapat duit tuh ape  nk buat....cisss.....belom mng dh berangan ...keh3....cbe korg tgok nih...

http://selangornegeriidaman.blogspot.com/

Singgah la cini.......

Hehe...Blog niy khas tok contest tuh jer.....

Friday, May 6, 2011

Kesibukan Di CaFe UniSeL

SaLam All...
Anneyong Haseyo...

Di malam yg mulia ini gua nk story ckit.(mulia lahh sgt)Setelah 2 sem gua xlepak Cafe Unisel yg sungguh indah..Yg gua igt kaliy terakhir gua pergi taon lepas time first2 masok Unisel..Bagi budak2 UniseL sape lepak cafe mcm budak baru masok la kt Unisel nih.Coz Makanan kt cafe nih xsedap sgt..Bek makan Kt Kg.(kg yg berhampiran dengan unisel) atau kt FOB dimana tempat dimana ramai kawan2 gua g makan.

Banyak yg berubah kt Cafe nih.FUhh..Internet dye laju beb...patot lahh rnamai dh Student2 lepak kt cini...Rase best plak gua on9 kt cini.Dapat tgok gelagat org macam2 ade yg berlari2 nk ke toilet,ade yg makan smpai full tgn,ade yg on9 je kejenyer...(mcm gua..=.=')...

Captured By:Syukri JAmal(Roomate Gua)Maaf Cam Xberapa Cntik Ncet Murah

So Maybe pasniy lepak cafe jela gua nih..yela sng ckit..dkat dgn Hostel..n boley on9 smpai lebam...keh3...
Thnx 4reading....
Arigato Gozaimas...
Mata Atasi Sayoonara :)

Thursday, May 5, 2011

Akhirnya Gya Terpakse Potong Rmbut

SaLam All.....
Anneyong Haseyo....

Hari niy gua sedikit rase kesal+sebak+sdeyh n mcm2 lah...COz pagi td gua kne warning dengan lecturer dengan keras supaya potong rambut gua.Gua mmg syg sgt rmbut gua.Dulu time ak kecik2 mama ckp ak slaloo "Botak" n chubby..cm toyol jewp...So ble gua dh besa ckit nih nk jugak rase bela rmbut.Hurm..tp malangnyer gua terpakse potong rmbut nih.Erm.Mmglah agak sedeyh tp ble gua fkirkn.bagus jugak potong rmbut pndek.xdelah serabai sgt mcm sekarang..Mama gua slaloo bising supaya gua potong rmbut tp gua buat bodo jewp..Smpai rmbut gua n mama dh sme pnjg...

RMbut Gua Skrg



AFter This maybe pndek mcm niy kowt


Thanx 4 Reading...Sorry Lme Xupdate busy Study...

Tuesday, May 3, 2011

Perjalanan Pulang ke UniseL bersama Kakak Gua

SaLaM AlL...
AnneYong HaseYo....
OhaIyo GozaImas....

TOday gua nk story tntg pjalanan gua pulang nk ke UniseL....
Gua naik bas kul 1pm. coz  tiket bas kul 11am sume abes...
And 4 the first time gua naik Bas "Transnasional"
Gua blik n kakak gua.dye nih jenis selambe cikit..Kteorg de bwk bekalan dr rumah,mama masak tok kteorg.Setelah 1jam berjalan gua terbagon coz jamm kt SUngkai..lme gak.Tbe2 gua bau something..gua pndg jer sblh kakak gua tgh melahap dengan gelojohnyer...trok dye nih.Gua terasa lapa tp ble rmai org pndg segan pulak nk makan.hehe.Gua trase dahaga then gua amik la air kt poket tmpt duduk tuh..Then tbe2 poket tuh koyak..Ape la lgi gua cuak lalu jerit lahh "KAKAK" semua org pndg.rpenyer suara gua kuat gle..yela gua mane prasan coz tgh dgr lagu..FUhhhhh!!!!!!!malu gilak...Then gua nk coverline pura2 tido jelah...Then kakak gua ckp poket tuh ikat pkai butang so masuk kn jelah butg tuh..mmg boleh cabut..Zz..Gua taubat xnk naik bas "Transnasional" lagi...Segan seyh...
Thnx 4 reading my story yg xmenarik nih...
Arigato Gozaimas....
Mata Atasi Sayyonara...(ceih bajet jer budak amik japanese nih)

Saturday, April 30, 2011

Kay AF Mcm mke Gua?

SalAm ALl...
Anneyong Haseyo...
Ohaiyo Gozaimas...

Buat first time td gua tgok konsert akedemi fantasia 9
n sebelum niy rmai membe2 ckp mke gua n salah sorg peserta AF same...nme dye "KAY"
Hehe...gua xtaw menawu pown fasal nih...kt class kecoh smpai lect pown interframe...
Entry niy bukan sbb gua nk bajet..Tp siyez gua rase mke gua n KAy xsme lgsung...

If u guys xcye tgok niy.


       
                                                   
For peminat 'KAY'..mke gua lgsung xsme kn??...
thnx for reading...




Friday, April 29, 2011

Lagu Berunsur Piano

SaLaM ALL....
AnnEyonG HaseYo...
OhaiYo GozaImas....

First skaliy gua nk minx maaf late update entry.Hehe
Ok..Gua nk story ckit tntg Lagu berunsurkn "PIaNo"

Mama gua cakap klo dgr lagu mse blaja xmasuk..tp klo lgu instrumental xpew...so gua slaloo dgr lagu yg berunsurkn piano..lg pown ia dapat menenangkn ht seseorg seperti gua.Maklumlah insan yg bergelar "Student"
Antara lagu yg gua dgr:
Maddi Jane - Jar of Hearts 
First time gua dgr mcm xbest jer...tp ble lme2 dgr layan jugak.N gua kagum dgn maddi jane tuh coz dye bru berumur 11tahun klo xsalah gua lah..Hehe..Suara dye boley tahan jugak.







Common Denominator -JustiN BieBer
Spew xknl JB..Ramai membe gua fans dye.FUhh.fanatic gle.ade yg sanggup beli tiket class A time JB dtg KL..Mahal tuh RM400++.Untung lahh org Masyuk. Tp gua bese2 jer..Gua more to korea entertaiment.







And Banyak lagi lahh...Nk gua list pnjg sgt..Cukup lahh 2 tuh..=P
Thnx 4 Reading...

Thursday, April 28, 2011

PerjaLanan Pulang Ke Kg.Halaman

Salam All....
Anneyong haseyo...
Ohayo Gozaimas....

Lega gua selama sampai kt umah gua..Hehe..Syukur.Yela org ckp nek bas mlm2 bhaye.
Ok entry gua hari niy "perjalanan pulang ke kg. halaman(umah gua)..

TepaT jam 6.30 ptg td gua g beli tiket dr puduraya ke Ipoh.Tiket gua pkol 6.50ptg.ade lg 20 minit gua n kakak gua pergi mencari bahan makanan tok di makan dlm bas..Maklumlah ble nk blik umah selera mkn pown tggi..Kteorg jalan3..lalu ternampak kdai KFC then kteorg pown singgah beli regular X meal..Tanpa gua sedar jam dh menunjukkn pkol 6.49.lg 1 minit bas nk gerak..Ape lagi.gua berlari..berlari dan terus berlari mcm dlm cite korea tuh..Then smpai platform 9 gua pown tros naik bas.Kakak gua kt KFC lg.bas dh nk gerak..Gua bg tiket kt pakcik tuh 2 tiket sekaliy kak gua pnye tiket.

Pakcik Driver:Mane lg sorg??Bas nk gerak dh niy..
Gua:Dye on the way pakcik oi..
Pakcik Driver:Ape Dekat Highway?
Gua:ON THE WAY PAKCIK(ish3..loya buruk ape pakcik niy)

Gua teros menuju ke tmpt duduk gua.Tbe2 nmpk lah makcik duduk..Adoyai makcik nih...duduk tmpt gua pulak.Xpela gua jenis x kesah gua g duduk tmpt len dlu.2minit kemudian kakak gua smpai.Bas pown gerak.Kakak gua tnye mkcik yg duk sit kteorg tuh.."sit makcik ktner niy tmpt sya dgn adik sya".Makcik tuh buat mke masam pergi cri tmpt len..Ksian pulak..Lalu kteorg duduk lah kt situ..Hehe

Lps 20minit bas gerak gua n kakak pown makan lah regular X meal tuh..Kakak gua mkn dgn gelojohnyer..teruk perangai...gua coverline ckit..ble mkn ayam nk coverline pnye fasal gua cubit tbe2 terpelanting ayam kt bwh sit..ciss..bazir je..Gua pown buat mke cute (^.^) nk amik sikit kakak gua pnye.Then kte kongsi la....Gua Enjoy Dlm perjalanan tuh walaupun ayam gua lari..
Thats All..Thnx 4 Reading...=P