Sunday, August 28, 2011

Entry Berunsur Diari

Sabtu 27/08/11-Perjalanan pulang paling menguji kesabaran ak.Dimana ak dan kakak ak terlepas keretapi ETS dari KL Sentrel ke Ipoh.Tiket keretapi tersebut pukul 9pm tapi kami sampai pukul 9.15pm.Sebelum itu,kami pergi ke masjid jamek dan jalan TAR(Tunku Abdul Rahman).Tapi tiade satu barang pun menarik perhatian ak.Ade memang ade tetapi agak melampau dari bajet ak.Niat untuk membeli kasut baru membara-bara seumpama api yg menyala hebat,lalu,ak mengajak kakak untunk ke TS(Berjaya Times Square).Sepatutnye BTS tapi ramai mengelarkannya TS,begitu juga dengan ak.Mase kami sampai ke TS jam menunjukkan pukul 7.00 pm,lalu kami pergi berbuka dahulu dekat (mekdi)McDonalds . Setelah itu,jam menunjukkan tepat pukul 8pm.Lalu kami mengorak langkah mengelilingi  TS. Setelah penat pusing kami tidak menoleh jam masing-masing ,dan menyedihkan lagi jam ak tertinggal dekat rumah kak Emma.Diriku benar-benar seperti orang buta yang tiada tongkat jikalau tiada jam. Tambahan pula dengan kalakuan kakak-kakak di kaunter tiket ETS tu . apabila kitaorang merayu-rayu , dia boleh gelak je . tak prihatin langsung.Kami rase sedih gile,menyesal tahap maksima sehinggakan kami terdiam 15minit sebelum kakak amik keputusan untuk beli air.Walaupun tiket yang “burn” itu bernilai Rm50 sahaja untuk 2orang,tapi dengan Rm50 ak boleh buat makan untuk seminggu,bukan berkira tapi “background family” kami sederhana bukan kaya smpai boley buang Rm50 dengan cara macam tu.Kami mengangap ianya satu Pegajaran yang paling bermakna dalam hidup kami.

~Sekian Terima Kasih~

Monday, August 22, 2011

Betapa manjanya Si dia yg bergelar (Sweet)

Salam All...
Anneyong Haseyo..

Setelah 2bulan kott ak rehat xupdate2 blog gua...dh semakin berhabuk+usang.Tbe2 hati gua rase nk story something ngn korg...

Korang taw (Sweet)??HAHA..Actually gua and kawan2 gua yang bagi nama Sweet tuh untuk Insan yg bergelar MAT BANGLA

Korang taw cemane rupe MAT BANGLA?

ini dia MAT BANGLA(sweet takk?)

Now dh kenal?...oke..sebona eh gua nk cerito pasal kejadian gua on da way to Unisel...

Kisahnyer bermula cenggini,
Mase gua naik bas nak ke Unisel ade MAT BANGLA duduk sebelah gua dengan sweetnya.Kalau korang nak taw dalam Bas yang gua naik tuh 80% Si Sweet punya kaum...AMatlahh tak selesa korang taw tak..Bau dia boleh buat gua pening kepale sepanjang perjalanan.Okey,berbalik pada MAT BANGLA yang duduk sebelah gua tadi.Setelah 30min perjalanan dia kelihatan amat mengantok..Lalu Sweet tuh mengambil keputusan untuk tidor.Pastu, dalam dia tersengguk-sengguk..Dia boleh sandar kat bahu gua yg katang ni(bajet lak)HIHI..Bile dia sandar korang taw ape ak rase?Takk Lalu NYAH...Siot lahh dia...ade hati nk sandar kt bahu gua...Nak sweet2 pown bajet2lahh...Lalu gua siku pale dia..TEROS TAK JADI DYE TIDOR.Then ade orang turun,gua teros pegi kat tempat yg kosong.duduk sebelah makcik.Lega hati gua.

CISS...C*L*K* pnye MAT BANGLA(SWEET)

.~SEKIAN TERIMA KASIH~.