Tuesday, September 27, 2011

Entry Ketika Tak De IDEA

Salam All...
Good Afternoon!....

dah makan?.nampak tak macam gua tak de idea nak update belog?gua tengah degar lagu bunkface.adesss..ape nak story niy..idea tarak pulak..aigooo..haa dapat pown idea...korang pernah dengar tentang "bakat"?atau "talent"?..mst pnh kan? nak taw sesuatu?..jap ye gua nak tukar perenggan jap..tulis banyak-banyak satu perenggan tak syiok la..

TALENT or BAKAT(highlight sikit tajuk besar ni)


jjeng.jeng.jeng..ape ye nak cerite tentang bakat niy?..oke..macam ni.bakat niy merupakan kehebatan atau skill seseorang yang melebihi dari orang lain yang dapat sejak lahir(eh btol ke?...)..yang gua tau cenggitu la maksudnye..Antara orang2 yang ade bakat ialah :
1. LEE CHONG WEI KAW NAK APE(bukan name sebenar) bakat : hebat bermain badminton
2. ADE BAYOR(bukan name sebenar) bakat : hebat main bola
3. GARUSAN MASAMON(bukan nama sebenar) bakat : hebat dalam sukan air

*nme di atas tiade kaitan dengan yg hidup atau mati..chill..(^__^)

Ade sorang pensyarah gua cakap "no thing call such talent".Bile fikir2 betol jugak.Macam Justin BIBir dye practise nyanyi dari kecik kot, ronaldinho(pemain bola) main dari kecik macam mane tak hebat..SO Bakat niy bukan dapat sejak lahir..ia memerlukan latihan lebih daripada 15 ribu jam...dapat tak ape yg ak cube sampaikan?..

ini contoh bakat:

(budak niy ade bakat n comeyl siott)

lepas niy spe yg bace belog gua mesti rase nak pelempang gua...entry macam cilaka ,ayat berterabur..

sorry guys..ini lah jadi bile gua xde idea..:D..chill

Friday, September 16, 2011

Yeah..Gua nak belagak..

Salam....
Anneyong Haseyo..

Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak.Gua nak belagak!!!!!!

Hehe...Kalau belagak mesti kene ade bende yang boleh membelagak kan  ?..baru boleh belagak  Korang nak taw amende yang gua nak belagak sangat niy?...Woohoo...Jeng3...

Ini dia...Tadaaa

*(gitar baru jenama SX sekali pick-up)*

Sebenarnye gua baru beli gitar lepas gitar lame gua dah terbarai.Nak tgok?

ni haa dia gitar melody kat tmpt arrow tu la rosak.


Itu jela yang gua nak share dengan korang semua..SORRY sangat2 sbb belagak..Ahaha.

Challow Bete....

Wednesday, September 7, 2011

Korang taw Baraan?

Korang taw ape itu “baraan”??Adakah ianya seperti api yang membara lalu dipanggil baraan??.Oke,sekarang  gua nak share dengan korang tentang ape yang dimaksudkan dengan “baraan”.

Baraan ni  dalam dewan bahasa dan pustaka gua pown xtaw .Tapi yang gua paham baraan ni macam tradisi menziarah dari rumah ke rumah pada hari raye aidilfitri dalam kuantiti manusia yang ramai.Oke,sebut tentang baraan,gua nak cerita sikit ape yang terbuku dalam hati sanubari ini.Cewahh bermadah pula.Gua dah join baraan ni dari kecik lagi,tapi tak ingat la dari umur brpe,yang gua ingat dari zaman gua jahilliah dulu kecik+comely+pendek bile salam je dengan tuan rumah kompem dapat duet raye.Tapi sekarang dah tak boleh dah sbb gua dh tinggi macam tuan rumah mane nak dapat duet raye.Tapi tetap “have fun” join baraan.

Seronok sebenarnya kalau join baraan ni,terutamanya makanan.makanan sedap gile smpai korang tak kan larat nak makan dah.Tahun ni gua join baraan tapi sorang-sorang je sebab cousin gua yang selalu teman gua balik rumah dia kat Kluang,Johor.Lepas habis baraan baru dia sampai rumah nenek gua kat Parit Raja,Batu Pahat,Johor.


#ini gambar gua sempat amik sebagai bahan bukti..hehe



~Have A Nice Day~

Sunday, September 4, 2011

Tragedi Hari Raye


1/9/2011-Khamis-Raye ke3 .Gua disuruh mak long untuk alihkan kereta..Biasenye setakat alih kereta niy tak ade hal la untuk gua(bajet tak?..).Lalu gua alihkan la kereta Honda Civic Ex bapak gua.Gua suke gile bile dapat bawak kereta bapak gua,maklumlah,power stering kete tuh lembut gile bhai.Mase nak parking tuh ade satu kereta lame park kat tempat gua nak park.Lalu gua pown park la kereta.

Mase gua masok kepale kereta lepas lagi.smpai dekat pintu belakang sebelah kiri kereta gua boleh tersagat pulak.Bapak panic gile gua mase tuh.Mujurlah mase tuh mak long dan Apiz(sepupu gua) je nampak.Lepas park dengan kelam kabut gua pergi ke pintu belakang sebelah kiri kereta gua(kononye nk “coverline “ kesalahan gua dengan memadam bahan bukti.Bile gua tengok je ade 3garis kat belah kiri pintu belakang..Muke gua bertukar pucat.Perasaan gua bercampur baur,gelisah+risau+takot dan macam-macam lagi lah.Selalu okey je tibe-tibe pulak time raye camni buat hal pulak.Mak long dan Apiz cube menolong gua untuk coverline sebelom bapak gua tau.

Fuhhh.. cuak gile tau tak?.korg pnh rase cuak mcm gua tak?.lepas kejadian tuh muke gua pucat 
 jer..tempat yang ade garis kat sebelah adik dan kakak gua.Tapi mereka macam tak nampak je.Tapi gua taw,bapak gua memang dah taw gua buat kereta tuh calar.sebab memang nampak kesan tuh dekat  “side mirror” .Sebagai tanda gua menyesal dan tak nak buat lagi,gua tak kan mintak duet raye..Sedih gile,tapi tak pela.Semua manusia pernah melakukan kesilapan.

~Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf Zahir & Batin~.