Wednesday, November 30, 2011

blank atau kosong

ini bukan entry pasal si kosong yang dalam lawak kampus tuh
ni dia si kosong :-

(bukan si kosong ni  taw)

tepat pukul 12 tengah malam. Masuk lah 1/12/2011 . Hello2 bulan disember. Dulu masa gua kecik memang menanti bulan disember, sebab cuti kan?gua memang suka cuti, tipu la kalau korang tak suka cuti .

gua nak update entry gua tapi rase kosong sangat atau blank dalam bahasa english. Sekarang budak~budak kecik pun dah pandai speaking. pfft. ohsem doh. Gua yang dah tua ni terbelit~belit lidah nak cakap B.I. haiyoo.

semalam gua tak tido ,pastu kul 10 pagi gua terlelap, sedar~sedar pukul 6. Ohsem. Zohor pun tinggal =.='. Bila bangun je otot~otot, sendi~sendi gua semua berat. aih itulah akibat tido lame~lame sampai tinggal zohor. Padan muka gua.

Gua nak cakap ape lagi ye?. memang tengah kosong gila vavi dalam otak ni. Bahaye kalo tengah belajar jadi camni. Nasib baik cuti sem.

Sekarang ni dalam kepala hotak gua macam ni :-



(kosong gila @ blank gila )

So, itu je lah gua nak share dengan korang, dan Happy December semua.

~sekian~

Tuesday, November 29, 2011

Dunia Tanpa Sempadan

Salam.

Entry gua kali ni pasal dunia tanpa sempadan.














(dunia dihujung jari , dengan hanya satu click je)

Dunia tanpa sempadan ni macam internet la, dimana kita boleh berhubung dengan rakan~rakan kita di luar negara melalui pelbagai software ,browser dan macam~macam lagi lah.Dengan hanya satu click je. Korang jangan percaya sangat gua hentam je. HAHA.

Sambil makan satay. pfft. ohsem doh. lame tak makan satay, eh3. dah lari tajuk pulak.

Sebenarnya entry ni gua nak promote acc gua yang ade kat internet ni.

1)Skype :- (muazleeteuk) yg ni type jek










2)twitter :-(muazlee)<------ tkn link ni







3)tumblr :- (tekan ni)<------ tkn link ni

yang ni gua baru buat. gua tak malu nak mengaku coz , Who Cares?







4)facebook :-(muazleeteuk)<------ tkn link ni








lagi ape eh?..kalo myspace, tagged , ym tuh sume gua dah malas nak bukak. ni je la yang aktif lagi.So just add or follow. Kalau tak sudi. takpe, tiada paksaan

Smile ^___^


Sunday, November 27, 2011

~Birthday Boy~

sorakan jiran~jiran dan suasana menjadi gamat bila malaysia score 2-0 .lepas tu, Bahrain  golkan 3 bijik dalam mase  6 minit. Eh, cilaka silap tajuk..

Oke sebenarnya gua nak story pasal my birthday on 24/11 dah lepas baru gua nak update. Teruk beno perangai. Mula je detik 12pm maxis dah kasi gua free call. Ahaha.Macam biase, korang pun kalo dapat free call mesti dah siap listkan sape korang nak call. Tapi gua sedikit leka balas wish sahabat kat FACEBOOK dan TWITTER. Then , mengantok trus tido.

Then , pagi birthday gua bangun pukul 10 , gua capai towel terus ke bilik air. Shampoo rambut, sabun sana~sini, macam korang biase buat kat bilik air.  Lepas 1 jam kemudian baru gua keluar.Macam perempuan gua mandi.

Then lepas mandi dah siap pakai baju semua, terus gua lepak kat ruang tamu sambil on9 reply semua wish membe~membe gua. Lepas ayah gua balik pukul 6 petang , gua macam excited sikit yela mane taw dyeorang nak sambut birthday gua. Tunggu punya tunggu , lalu hampa . adesss. Sedih bhai. Lalu gua terus amik henset call membe2 gua , maklumlah orang single memag macam ni.

Hari jumaat gua tunggu, pun hampa jugak.Ok gua paham sebab ayah gua busy kerja.Then , hari Sabtu dia cuti dia ajak pergi taiping Makan Yong Tau Fu dan Ice Cream ape tah.OHSEM beb.. Lama tak makan.

Ni serba~serbi gambar kakak gua tangkap :-

dah cair dah ice cream tuh 

thats all gua nak cerita tentang my Birthday, nothing special. masih xdapat hadiah hari jadi :P
 thnx for reading..

Monday, November 21, 2011

Kemenangan Penuh Debaran

Jam menunjukkan sudah pukul 11 lebih. Gua tak ingat sangat sebab time ni gua rasa hampir semua warga Malaysia berdebar.Memang berdebar gila .Jantung gua berdegup rancak macam orang tengah lumba lari.Gua rase time gua nak amik slip exam SPM pun tak berdebar macam  ini. Gua rase penyokong indon pun rase yang sama.Tapi Malaysia harus menang sebab indon kurang ajar dan tak hormat Malaysia.

Malaysia berusaha untuk menjaringkan gol kemenangan.Percubaan demi percubaan tapi tidak berhasil.Keputusan masih seri Malaysia 1- Indonesia 1 . Dekat TL gua kat twitter semua tweet pasal bola je.Oh macam~macam ragam .Ragam mereka membuatkan gua ketawa sedikit.

Setelah 90 minit berlalu masih seri. ditambah dengan masa tambahan juga Hampa..Gua kalo boleh taknak tengok Penalty sebab ianya bergantung pada nasib semata~mata.Tapi Malaysia ada sedikit advantage kerana kita mempunyai penjaga gol yang di minati ramai iaitu Khairul Fahmi Che Mat(apek) fuhhh dasyat dia ni.Ramai para gadis~gadis kat Malaysia semua suka dia.

Penalty kick yang terakhir di ambil oleh Badrul (captain Malaysia) . Masa ni cuak gila..gua tengok TL semua macam stress je.Bila bola masuk je gawang..TUDIAA..Kakak, Adik dan Ayah gua melonjak kegembiraan..Tapi mama gua je dok kat mesin jahit , menyiapkan tempahan baju...Aihh Mama =.="

SO, gua dapat lihat semua rakyat Malaysia gembira dengan kemenangan Pingat Emas dalam Acara Bolasepak SUKAN SEA.

Itulah pengalaman gua mase tengok perlawanan itu.Takde gambar coz dah cuak gilaa semalam

Friday, November 18, 2011

Tidor zZz

tidur @ sleep
Lu orang mesti taw maksudnya.Sebab semua orang pernah tido kan?.Mama gua cakap tidor ni macam kita mati sekejap..Haa,cuak pulak bila mendengar mati sekejap.

Tengah leka gua mendengar khutbah jummat.tiba~tiba gua nampak budak macam gua suatu ketika dahulu, terus gua mengimbau kisah silam gua.heh

gua terjumpe gambar lama..pheww

yang debab tu gua dan sebelah tu kakak gua


Dulu gua tembam macam dalam gambar tu.OHSEM tau..

Okay,ceritanye macam ni.Dulu masa gua kecik,gua selalu follow ayah gua pegi solat jumaat. Bila sampai je masjid gua sandar kat dinding terus lelap mata gua.Memang sukar untuk gua tak tidor.maybe sebab aura dinding tu kot yang membuatkan gua asyik nak tido je bile sampai masjid.Sampai,semua pakcik~pakcik kat masjid tu dah masak dengan perangai gua.bila sampai je masjid gua mesti tido.

So, itulah gua nak share tentang pengalaman gua tidur dan paling teruk lagi gua jenis kalau dah tido, rumah terbakar pun gua tak perasan punya..teruk gila perangai..

~Sekian~

Tuesday, November 8, 2011

Im SOrry( Gua Mintak Maaf)

Entry ni khas tok sesiapa yg mengenali diri gua yang begitu kerdil ini...

Jam tepat menunjukkan pukul 12 tengah malam.Esok gua ade paper HTML Programming.Paper last gua untuk sem ni.Hope sangat dapat buat elok~elok.Gua taknak target tinggi~tinggi ,Dean List cukup la.Hehe

tibe~tibe datang berita:-
1)Baik- carrymark html gua 43/60 lebih dari separuh tu..Alhamdulillah

2)Buruk-Gua banyak menyusahkan orang

So, Di kesempatan ini,gua nak mintak maaf kat korang semua if gua banyak menyusahkan seperti situasi di bawah:-

a)


Contoh:
MSG from | comel |
    Muaz bz ke?

*gua selalu reply lewat atau kadang~kadang langsung tak reply msg  
  membe~membe gua

p/s :1)Kadang~kadang maybe gua busy atau xde kredit
                      2)Jangan tanye gua sape yang gua maksudkan comel.


b)




IM facebook..gua banyak chit chat n kengkawan gune IM..tapi ade setengah orang dye anggap spe yang dok IM ni terhegeh~hegeh nak kat dye.tak pun dye anggap IM ni annoying...

Gua banyak kacau orang kat IM so,gua mintak maaf coz ganggu korang yg tak nak diganggu







( xtaw spe pnye fb..gua rembat je kat google)

dan banyak lagi la...gua tak larat nak tulis banyak~banyak..yela esok exam..tp nnt dah abis exam gua cube update sekerap mungkin...

thank you for reading

Wednesday, November 2, 2011

Oh~Malangnye

Henset gua berbunyi "Ayo! Finally! Is this what you've been waiting for? (lagu G-Dragon) bla.bla.bla. Ahh kacau betol lah nset ni. gua bukak dengan penuh kemamaian | MSG from Payit SHapiq " Makan Jom " |  gua teros mencampakkan henset gua lalu ia jatuh bergolek ibarat durian yang jatuh tergolek dari pokoknya.

Bunyi yg kedua bunyi Alarm henset gua "twinkle~twinkle little star bla.bla.bla..ahhh hidup lagi henset ni..panjang umo dye..lalu gua pown lantas bangon dari kamar tidor gua. 

Ahhh...Morning Warga Unibersiti..lalau gua capai towel gua teros ke kamar mandi.Shamp0o rambut,Cuci Muka,Sabun sana~Sabun sini.Sesudah itu gua melihat kilat sabung menyabung.Dlm hati gua (wahh pepagi dah hujan).Belek~belek laptop dulu,sume update status system administration pukul 2.30 .Tibe~tibe gua terlintas nak tengok jam..jam berdetik tepat 2.30..MAkk...Gua ade Exam~!! kiwak *mencarut gua sendiri.Gua amik henset lalu gua | MSG Comel "Comel nampak budak kelas Muaz kat Main Hall tak?" dye tak balas..Hampa :(

Ahh letih nak cerite..panjang bebeno..makan "cocopie" jap..
Okey sambung balik..
Gua ape lagi sarung ape yang sempat terus gerak ke Main Hall..tapi..jeng3...hujan pulak..watdefak.lebat pulak tu..ahh gua panik gle..dah la nak jwb exam..adess.Lalu,gua mengambil keputusan untuk redah,sejauh 2km gua jalan sampai kat Main Hall.Dengan basah lenjun gua masuk,ahh persetan ape yang orang bakal kata.

Then dapat la jawab exam.tapi ia satu pengalaman baru bagi gua untuk dicerita kepada anak~anak gua kelak.

~Tamat~